Biologista varroapunkintorjuntaa

kuhnurikehä valmiinaVarroapunkkien lisääntyminen tapahtuu peittosikiökennoilla.  Emopunkki on ratsastanut ruokkijamehiläisen niskassa kennostolle ja  laskeutunut kennon pohjalle piiloutuakseen ruokittavan toukan kupeeseen. Emopunkin on saatava peitetyssä sikiökennossa kiireesti aikaiseksi itselleen sulhanen, jonka kanssa se parittelee saadakseen sukua jatkavia punkkinaaraita. Tämä kaikki tapahtuu peiton alla mehiläisen kotelovaiheessa.

Kuhnurikennot ovat punkeille haluttuja lemmenpesiä ja siksi poistamalla ne pesästä ennen kuhnurien kuoriutumista, saadaan punkkimäärää kevätkesällä helposti vähennettyä täysin biologisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>