Mehiläispallo pihassa?

IMG_6555

Onko pihallesi ilmaantunut suriseva pallo omenapuun oksaan? Mehiläisiä surraa ja pörrää ympäriinsä, mitä ne oikein aikovat? Mehiläispesien luonnollinen tapa lisääntyä on parveilu, joka ajoittuu tavallisesti  kesäkuulle. Asutuksen keskellä uusi pesäpaikka saattaa kuitenkin olla ihmisten kannalta hankalasti hormi tai ilmastointikanava, ja parvet onkin syytä ottaa kiinni. Siis mitä tehdä?

  1. Ota rauhallisesti. Mehiläiset ovat lauhkeimmillaan juuri parveilun aikana.
  2. Soita mehiläishoitajalle. Lista parvien kiinniottajista paikkakunnittain löytyy täältä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>