Hellesään juomapaikka mehiläisille

juoma-astia mehiläisille

Mehiläispesä käyttää koko vuoden mittaan kuutisenkymmentä litraa vettä. Sitä tarvitaan toukkaruoan tuottamiseen ja kuumalla säällä myös pesän viilentämiseen haihduttamalla.

Jos sopivaa juomapaikkaa ei ole luonnostaan lähellä, sellainen kannattaa järjestää. Tämä on hyvä tehdä ennen helteitä, koska naapurin uima-altaaseen mieltyneitä mehiläisiä voi olla työlästä myöhemmin houkutella muualle juomaan.

Vesiastiaan (ämpäri tai vati) laitetaan laskeutumisalustaksi vaikka sammalta, puutikkuja, lehtiä tms., ja se sijoitetaan pesän lähistölle, kuitenkin muutaman metrin päähän. Juomapaikalla voi myös mukavasti seurailla mehiläisiä lähietäisyydeltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>